търсене в сайта
Избор на език
Вход
фирмен e-mail
Държавно предприятие  "Транспортно строителство и възстановяване"
 

ТРАНСТРЕНД 2018

ИНОВАЦИИ, БИЗНЕС И ОБРАЗОВАНИЕ В ТРАНСПОРТА

 

На 25 април бе даден официален старт на изложението ТРАНТРЕДН 2018, което ВТУ „Тодор Каблешков“ организира за втора поредна година съвместно със списанията АТТ и Хай Драйв. Над 30 компании изложители представиха някои от най-новите инженерни технологии в транспортния, спедиторския и логистичния сектор на икономиката.

Официални гости на мероприятието бяха много от традиционните партньори на училището, както и представители на местната и държавна власт. Висока чест със своето присъствие оказа г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на град София. Тя разгледа изложените експонати, след което, заедно с г-н Ангел Попов – заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и г-жа Наргиз Гурбанова – посланик на Република Азербайджан, участва в откриването на две нови учебни лаборатории за „Електромобили“ и „ Стационарни електросъоръжения“, както и на обновен тренажорен комплекс за обучение на локомотивни машинисти за Метрополитен и БДЖ.

Програмата на събитието бе разделена на четири панела:

  1. Технологии за задвижване;
  2. Свързаност и асистиращи системи;
  3. Екология, зелена енергия, безопасност при работа;
  4. Транс билд лифт.

В четвъртия панел „Транс билд лифт“ инж. Красимир Василев – директор на дирекция "Строителство" и гл. инженер на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ изнесе лекция на тема „Подемно-транспортна техника – основа за изграждане на железопътната инфраструктура“ . На презентацията, която присъстващите проследиха с голям интерес, бяха показани множество завършени железопътни проекти на предприятието, извършени със специализирана товароподемна строителна техника като:

  • товароподемна техника при демонтаж и полагане на железен път;
  • товароподемна техника при полагане на железен път по разделен способ;  
  • товароподемна техника при разтоварване и стифиране на стар железен път;
  • товароподемна техника при товарене и разтоварване на релси;
  • товароподемна техника при монтаж и демонтаж на жп стрелки;
  • товароподемна техника при електрификация на жп линии и др

Инж. Красимир Василев благодари на организаторите на събитието и подчерта, че ДП ТСВ разчита много на младите кадри, които излизат подготвени именно от ВТУ –професионалисти в областта на транспорта и транспортната инфраструктура.

2

 

30430184_10211860886708981_541405994_n

 

30785012_10211860887749007_2143430335_n

 

 

ДП „ТРАНСПОРТНО СТРОИТЕЛСТВО И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ”

130 ГОДИНИ ИСТОРИЯ

130 ГОДИНИ ОПИТ КАЧЕСТВО И НАДЕЖНОСТ

  

На 14 януари 2018 година Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване чества своя 130-годишен юбилей.

На тържествената церемония присъстваха заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, проф. Любен Тотев ректор на Минно-геоложкия университет “Св. Иван Рилски" и председател на Съвета на ректорите в България, проф. Даниела Тодорова – ректор на ВТУ „Тодор Каблешков“, командирът на 68-а бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, министри на транспорта през годините – Стамен Стаменов, Атанас Попов, Кирил Ерменков и Петър Мутафчиев, ветерани и фирми със сродна дейност на предприятието.

В изключително тържествена обстановка с много поздравителни слова и със специалното участие на Ансамбъла на Въоръжените сили на Р България протече празничното събитие. По повод юбилея инж. Валери Василев, главен директор на ДП „Транспортно строителство и възстановяване“, връчи почетни плакети на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, на генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, на проф. Любен Тотев - ректор на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" и председател на Съвета на ректорите в България, на проф. Даниела Тодорова – ректор на ВТУ „Тодор Каблешков“ и на генерал-майор Васил Върбанов, заместник-председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в България.

 

*****

На 14 януари през далечната 1888 година княз Фердинанд подписва Указ №4 за създава нето на първото военизирано железопътно подразделение в България – железопътна рота в пионерния полк в Русе . Това на практика е основаването на обособен род специализирани Т ранспортни войски , които преминават през редица реорганизации през годините.         

Участието на Железопътни войски в Балканските войни (1912-1913г.), Първата световна война (1915-1918г.) и Отечествената война (1944-1945г.) е истински подвиг. Подвиг е и дейността на Железопътни войски, а по-късно Войски на Министерството на транспорта, в мирно време, изразена в самоотвержен воински труд при изграждането на железопътните и пътни магистрали на страната ни.

Хилядите километри построен и ремонтиран железен и автомобилен път, контактна мрежа и осигурителни инсталации, тролейбусни и трамвайни линии, тунели и разнообразни инфраструктурни обекти са биографията на Транспортни войски, превърнала се в съдба за цели поколения.

Вече 16 години ДП „Транспортно строителство и възстановяване” като достоен наследник и правоприемник на Транспортни войски активно участва в програмите за модернизация, преструктуриране и поддръжка на железопътната система на страната ни. Благодарение на отличната подготовка на инженерно-техническия състав, както и на добрата организация на управление и работа, предприятието допринася решително за икономическото развитие на страната ни.

DSC_0590

DSC_0562

DSC_0688 

DSC_0696

DSC_0850

  DSC_0675

DSC_0658

DSC_0706

 

 
 
 
ДП “ТРАНСПОРТНО СТРОИТЕЛСТВО И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ”

ГЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ
София 1271,
ул.”Кирил Благоев”
No14 

телефон: +359 2 892 62 37

факс: +359 2 838 10 25  
e-mail:tsv@tsv.bg
хотели
h_rosa_bg

h_drqnovo_bg

h_koprivki_bg

h_lozenec_bg